ANTOLOGIE COLECTIVĂ

de Primăvară


A apărut Antologia de Primăvară. Ea se numește Primăvara adierilor lirice, are 288 pagini, 40 de autori/colaboratori și o prefață semnată de scriitorul Petre Rău.

Anunțul pentru Antologia de Toamnă va apărea detaliat tot aici, după data de 1 iulie 2014.

-------------------------------------------------------------------

Sub coordonarea unui grup de scriitori profesioniști, membri ai asociaţiei culturale A.S.P.R.A. - Asociaţia Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice, împreună cu editura Boem@, ne propunem realizarea unei noi antologii colective de creaţii literare (poezie, proză scurtă, eseu, teatru, umor), cu autori de pretutindeni, membri sau nemembri ai cenaclului, simpatizanţi sau colaboratori etc.

Participarea (benevolă) se face prin înscrierea/înregistrarea şi selectarea autorilor care deţin texte literare corespunzătoare calitativ.

Procedura de înscriere şi participare:

1.Înscriere: scurt CV literar (vezi mai jos indicaţii), o poză de autor și propunerile de texte - creații literare originale. Materialele vor fi trimise până în data de 31 martie 2024, la una din adresele de email: aspra@edituraboema.ro, office@edituraboema.ro.

2. O comisie desemnată se va ocupa de alegerea textelor pentru includerea acestora în volum. Vor fi incluse creațiile literare care corespund calitativ. Dacă textele selectate sunt insuficiente sau necorespunzătoare, comisia va ţine legătura cu dvs. pentru completări, ajustări etc.

3. Până la data de 10 aprilie 2024 cei înregistraţi, selecţionaţi şi înştiinţaţi de includerea în volum vor depune în contul asociaţiei nonprofit ASPRA (Titular: ASPRA (Asociaţia Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice), CF: 13226736, IBAN: RO91 BRDE 180S V569 7508 1800, Banca: BRD Galaţi) suma aferentă numărului de exemplare comandat (minim 2 ex.) și a taxei de livrare. Din experiențele anterioare costul unui exemplar este de cca. 25-30 lei, pentru un interior de 250-300 de pagini.

4. După apariţie (termen: 15 aprilie 2024), volumele vor fi expediate autorilor şi/sau celor care le-au comandat, după preferințe, prin poştă sau curierat, taxa de livrare (20 lei) va fi achitată odată cu comanda.

Alte informaţii utile:

 • Cartea va fi prefaţată de un scriitor profesionist, membru al USR.
 • Cele mai bune lucrări vor fi selectate pentru a fi promovate în revista literară Boem@.
 • Volumul va apărea în condiţii tipografice deosebite (format A5, interior a/n, grafică interioară, hârtie 80 gr/mp, coperte policromie cu carton lucios 300 g/mp, broşare cu termoclei), aşa cum i-am obişnuit până acum pe toţi participanţii la proiectele noastre de această natură (click aici pentru a vedea portofoliul).
 • Cei înscrişi vor fi ţinuţi permanent la curent cu evoluţia proiectului.
 • Prin e-mail (adresele indicate mai sus) sau telefonic (numărul 0726 337376) puteţi solicita orice informaţii suplimentare.

Indicaţii pentru materialele trimise: textele pot fi în format Word (.doc, .docx), RTF, sau alte editoare de texte compatibile, dar și în format .PDF. Se pot folosi fonturi obișnuite, de preferat Times New Roman, dimensiune 12. Informativ, materialele pot acoperi cca. 7-10 pagini de carte format A5 pentru poezie sau cca. 11-15 pagini pentru proze. De preferat ca textele să fie în număr mai mare, așa încât comisia de validare să poată face o selecție mai bună. CV-ul și poza nu trebuie să depășeasscă o pagină A5.

Indicaţii pentru completarea unui scurt CV literar:

Acesta trebuie să cuprindă, opţional, următoarele date:

 • Nume şi prenume, pseudonim literar (dacă este cazul)
 • Locul şi data naşterii
 • Preocupări literare (membru al cenaclului/clubului literar, activitate literară, colaborări literare etc.)
 • Debut literar, în publicaţii şi/sau în volum
 • Volume publicate, premii/distincţii obţinute etc.
 • Proiecte de viitor, intenţii culturale etc.
Cenaclul online «Noduri si Semne» Revista literară Boem@
< Vezi Arhiva de antologii colective >